Julbord 2017


Sillarna:
Inlagd sill
Senapssill
Citronsill med stenbitsrom
Ört- och vitlökssill
Apelsin och koriander sill
Siwans sill
Sillsallad
Stekt inlagd strömming

Fiskarna:
Gravad lax
Gravad torsk
Varmrökt lax
Kallrökt lax m. pepparrot och äpple
Laxmousse
Laxmosaik

Hovmästarsås
Sauce Verte

Ägghalva med Öjebyröra

Kallskuret/paté:
Jimmys paté
Kycklinglevermousse
Rökt kyckling
Onsala korv
Älgkorv
Kanelroulad
Lammfiol
Julskinka från Nibble
Kalvrostbiff
Kalvsylta

Cornichons
Currykokta äpplen
Äpplemos med pepparrot
Elsas Julsenap
Lingonchutney
Rödbetssallad
Seleriremoulad



Det varma:
Janssons Frestelse
Pernillas köttbullar
Prinskorv
Svampomelett
Revbensspjäll
Röd kål
Gräddkokt savoykål
Kokt potatis

Det gröna!
Grönkål med päron och getost
Rödkål med apelsin och granatäpple
Potatis med äpple, kapris. röd lök
Morot- och rödbetsallad med koriander och citron
Bulgur med russin och kardemumma
Fänkålssallad med äpple och citron
Grönsallad

Ostar:
Brieost
Mögelost
Kittost
Kex/knäckebröd
Päronmarmelad

Gottebordet:
Ris à la Malta
Fruktfat
Knäck, ischoklad, bräck, fudge
Choklad- och arraksbollar
Skumtomtar, Marianne, kolor

Tillbehör:
Elsas Lingonbröd
Elsas ljusa
Julknäcke
Smör
Julost
Cheddar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar